Karya Amal oleh hamba_tarbiyah

Code Majalah Milenia Muslim Online

Dec 27, 2009 , Posted by hamba_tarbiyah at 11:11 PMAtas dasar rasa begitu penting untuk sama-sama kita berkongsi ilmu dalam arena dakwah ini, maka saya kira perlu untuk saya berkongsi satu bahan penting untuk tarbiyah dan dakwah.

Entry ini hanya sekadar ingin berkongsi ilmu berkaitan dengan blog. Dalam blog amalbahtera terdapat satu ruangan untuk pembacaan Majalah Milenia Muslim secara online.

"Image" majalah ini telah diintegrasi dengan web issuu.com untuk para pengunjung membuka dan membacanya secara online. Berikut merupakan code untuk Majalah Milenia Muslim Online:

    <center><a href="http://issuu.com/e-Subs/docs/prenov?mode=embed&layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flight%2Flayout.xml&showFlipBtn=true" target="_blank" onblur="try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}"><img border="0" style="cursor: pointer; width: 155px; height: 210px;" alt="" src="http://www.mileniamuslim.com.my/imagem/2.gif"/></a></center>

Buka gadget baru anda di Add a Gadget, dan pilih HTML/JavaScript, kemudian Copy and paste code ini.

Untuk perhatian sahabat-sahabat, Image majalah ini akan bertukar secara automatik apabila majalah Milenia Muslim bertukar edisi.

Tetapi, satu perkara yang perlu juga diketahui, code ini diintegrasi bersama issuu.com secara manual, bermakna "href address" untuk pembukaan untuk membaca majalah ini perlu ditukar setiap kali bertukarnya edisi.

Saiznya boleh diubah untuk disesuaikan dengan sidebar anda.

Semoga ia bermanfaat.

Currently have 0 comments:

Leave a Reply

Post a Comment