Karya Amal oleh hamba_tarbiyah

Kembali lagi.....Rintihan......Kecewa..

Apr 14, 2009 , Posted by hamba_tarbiyah at 9:21 AM

Assalamu'alaikum dan salam perubahan buat seluruh rakyat Malaysia..

1. Lamenye ghase xnulih, kali ni keme nk nulih santailah plak, dh boring ghasenye nulih skema2 ni, tp mgkn yg ni je kot santai gini..

2. Pertama sekali keme nak ajak kome seme ngucapkan syukur setinggi2nya pada Allah Tuhan yang menciptakan kita, xmampu sbnrnyer kite nak balas sgl kurniaan yang Allah bagi, dari sekecil2 nikmat shgglah sebesar2nya, Iman dan Islam..

3. Ade sesetngh kite mmg xreti2 nak bersyukur, Allah bg seme nikmat ni kat die, die bt main2 je, tmbh plak byk buat bende yg sia2 tuh, lagi saje nk ngundang murka dan laknat Allah.

4. Ingatleer, dunie bukan utk dikejar, tp utk dicari, cari mane yg blh nyumbang saham utk akhirat.

5. Keme sedihla tgk remaja2 skg ni, ntah xtau ler kemane peginye, jenguk kat masjid pun xde batang hidungnyer, nengok kat surau pun xde kelibatnyer, nengok kat tempat ceramah xde jugek mukenyer, nengok kat tempat kuliah maghrib pun xde selipernyer..

6. klu nengok kt konsert2.. haa tu ramee, jenguk kat tempt2 lepak, ramee jugek, nengok kat tmpt2 men skate n dance..fuih maunye xramai, lagi ramee leerr, ngalahkan jemaah maghrib kat masjid tuh. Ape ceghite ni??

7. Kemana halatuju remaja2 muslim skg ni..pening dh keme..sbnrnye kome,Xde salahnyer nk g bt tu semee, pegilah! klu Rumah2 Allah kome xtinggal, mjlis2 utk mknan jiwa kome xpnh miss, ceramah2 kome salu datang, hati2 kome sentiasa kome isi dengan amal ibadah, pegilah!..

8. Masalahnyer ni, kome pakat ramee2 tinggl Rumah Tuhan kome, kome pakat ramee2 tinggal mjls utk dekatkn diri dgn Tuhan kome, pastu pakat2 sembah keje2 yg xberfaedah tu, bertuhan dan memberhalakan konsert2 dan keje sronok2 tu. Ape! kome ingt dunie ni kome punye ker? kome ingt ckup ke duk solat 5 kali sehari semlm tu? mnenye cukup teman oooi, nk bnding timbg dgn mate, berat lg nikmat mate..

9. Maunye xkecewa Ulama' tgk kome seme sbg harapan agama dan negara jd cmtuh. Maunye xkecewa Rasulullah klu tgk pemuda-pemudi muslim kita "hancus" cmni hr ni.

10. Keme xtau cmne nk suh kome paham, klu Allah xbgi hidayah susah kome seme nk phm, termasuk kome2 yg bace posting ni.

11. Keme bersyukur sgt2, Allah tunjuk jln utk keme phm dn sedar dgn mslh2 ni dn cube utk ubh diri dan kome seme. Subhanallah, syukur sgt2.

12. Keme klu blh xnk dpt kfhmn dn ksdrn ni sorg2, nk kgsi ngn seme, tp yela keme just dpt usha utk bg kome fhm, tp yg bg phm Allah, yg bg hidayah hanya Allah.

13. Keme harap sgt Allah bg hidayah pada kome seme khususnya yg bace posting ni,insyaAllah. Amiin..

14. Moh kite same2 berubah yob!! kembali kepada Islam, klu xkite pemuda pemudi Islam, sape lagi nk dihrpkan membudayakan budaya Islam..rakyat pun dh nk berubah ke pada PR, kite bile lg yob!!..bgunkan jati diri kite dengan Ruh dan jiwa Islam..

Currently have 0 comments:

Leave a Reply

Post a Comment